asociația arta lăutărească prezintă

ȘCOALA DE MUZICĂ

Muzica lăutarilor se bazează foarte mult pe improvizaţie şi pe talentul pur, neşlefuit. Caracterul ei informal îi permite să aibă o vitalitate debordantă.

Rulează videoul
Izvoarele artei lăutarești

Păstrători şi perpetuatori ai tradiţiei

De la Barbu Lăutarul la Nelu Ploieșteanu, muzica lor e o incursiune în lumea sufletului românesc prin lăutarii săi. Neamul lui Petrea Solcan, scripcarul Brăilei, a semănat lăutărie acum 200 de ani și astăzi culege jazz prin urmașul său, Johnny Răducanu. Dona Dumitru Siminica mergea la înregistrări cu șatra dupa el. Gabi Luncă storcea lacrimi Elenei Ceaușescu, iar Taraful din Clejani a sedus Occidentul prin cântecele sale vechi de sute de ani. Românii iubesc muzica lăutărească și se însoțesc de aceasta în petrecerile de orice fel. Lăutarii români care au cântat peste hotare au stârnit bucuria ascultătorilor de pretutindeni, din diverse categorii sociale, generație de generație.

Lăutarii favorizează circulaţia unui repertoriu bogat, atât în timp, cât şi în spaţiu, contribuind la întărirea unităţii muzicii noastre în toate ţinuturile locuite de români si in vecini. Termenul însuşi – lăutar – este legat de instrumentul preferat al acestora, lăuta, instrument cu coarde ciupite. Mai târziu, practica va valida şi alte instrumente: cobza, ţîbulca, vioara (scripca). Mari interpreţi şi creatori totodată, lăutarii sunt acea categorie de muzicieni flexibili, receptivi la noutate, pregătiţi să răspundă comenzii auditoriului, să improvizeze, să realizeze legături surprinzătoare între genuri sau melodii de facturi diferite ori aparţinând unor arii disjuncte de cântare. Păstrători şi perpetuatori ai tradiţiei, aceştia vor contribui în mod activ la conservarea fondului străvechi al cântării româneşti. Organizarea lor era în bresle, conduse de un staroste.

DESCOPERĂ școala de muzică

Instrumentele ce formează artiștii

ACORDEON

Instrument de bază în tradiția muzicii lăutărești

ȚAMBAL

Instrument muzical cu coarde lovite, originar din Asia

PIAN

Muzica de pian prin efectul såu anxiolitic determina o reducere a stresului

școala de muzică arta lăutărească

COLECTIV DIDACTIC

Cristinel Turturica
Profesor Țambal

Colaborări cu Artiști și Orchestre din România:
Ansamblu UTC, Ansamblu Ciocârlia (dirijor Paraschiv Oprea) Orchestra Fratilor Advahov, Orchestra Lautarii din Chișinău (dirijor Nicolae Botgros) Orchestra Fane Bucur, Taraf de Haidouks, Ionica Minune, Viorica & Ionita de la Clejani, Maria Ciobanu, Ion Dolănescu, Maria Carneci, Romică Puceanu, Gabi Lunca și ion Onoriu, Madalin Voicu, Florin Niculescu, Marin Alexandru, Gheorghe Zamfir.

Colaborări cu artiști din Străinătate:
Bobby McFerrin, Michel Petrucciani, Richard Galliano, Johnny Deep, Laco Tayfa.

Colaborare case de discuri: Electrecord

Turnee in străinătate:Japonia, Brazilia, America, Franța, Belgia, Germania, Italia.

Viorel Fundament
Profesor Acordeon

Experienta muzicala:
Activitate artistică de la vârsta de 17 ani, efectuând numeroase turnee artistice ca membru al unor orchestre de inalta ținută.
In 1979 – turneu în SUA cu ansamblul Doina Bucureștiului.
Intre 1991-1993 – multiple concerte și audiții în New York (SUA).
1995-1998 – colaborare muzicală alături de țambalistul Leonard Iordace  pe teritoriul Canadei.
Colaborări la restaurante precum: Pescarus, Hilton, Casa Doina, Hotel Flora, Jaristea, Crama Domneasca
In prezent cant la restaurantul lui Mircea Dinescu “Lacrimi si Sfinti”

Colaborari: Paraschiv Oprea, Leonard Iordache, Tony Iordache, maestrul Radu Simion

Turnee: Franta, Italia, Israel, Canada, Japonia

Realizari: De-a lungul timpului am lansat 3 albume muzicale sub egida Electrecord.

Marius Gore
Profesor Contrabas

Colaborări cu artiști din România: Ansamblu UTC, Ansamblu Ciocârlia, Orchestra Fratilor Advahov, Orchestra Lautarii din Chișinău (dirijor Nicolae Botgros), Marin Alexandru, Viorica & Ionita de la Clejani, Maria Ciobanu, Ion Dolănescu, Maria Carneci, Madalin Voicu, Gheorghe Zamfir, Cristina Turcu, Nelu Ploiesteanu, Ionel Tudorache etc.    

Colaborare permanentă cu casa de discuri Electrecord.   

Colaborări cu artiști din străinătate:Janoska Ensemble Roby Lacatos, Demis Rousses      

Turnee in străinătate: Franța, Belgia, Germania, Italia, Spania, Liban, Israel, Moldova, Bulgaria, Grecia, Cehia, Polonia.

Ninel de la Brăila
Profesor Vioară

Cânt de la vârsta de 6 ani și sunt absolvent al Colegiului Național de Arte George Enescu.

Sunt mândru că de-a lungul carierei mele am avut ocazia să cânt alături de mari lăutari, care au fost un exemplu de urmat pentru mine.

Mă bucur că am ajuns și eu să fiu un exemplu pentru cei tineri și să le pot oferii din experiența acumulată de-a lungul anilor.

Particip la acest proiect cu drag și respect pentru Muzica Lăutărească și sunt onorat să îmi aduc contribuția, in educarea muzicală a tinerilor lăutari.

Formarea și perfecționarea lăutarului

Ore de studiu și practică

In orice timpuri au existat si vor exista niste pastratori de valori: un lăutar cu cinstire de sine cauta toata viata in sate, in curtile batranilor care nu se lasa uitati, in mahalale, acolo unde inca a mai ramas ultimul ecou al traditiei cat mai vechi, ultimul cântec popular, „ca la uşa cortului” sau  un „brâu”, hore, cântece de societate, cântece de mahala, de dor sau de pahar, ultimul instrument stramosesc de care doar putini au mai auzit…

Școala de Muzică a Asociatiei Arta Lăutărească este dotată cu toate instrumentele emblematice tradițional lăutărești si este însuflețită de artiști recunoscuți, ca profesori și maeștri.

cello, strings, stringed instrument
școala de muzică arta lăutărească

TARIFE & PACHETE

Perpetuăm un climat artistic remarcabil, într-un context în care artiștii de înaltă ținută să își pună resursele împreuna pentru a beneficia societatea și tinerii viitori artiști de cat mai multe drepturi si oportunități

DO

LEI

2500

RE

LEI

2750

MI

LEI

3000

FA

LEI

3250

SOL

LEI

3500

LA

LEI

4000

ȘCOALA DE MUZICĂ ARTA LĂUTĂREASCĂ

OPINIA CURSANȚILOR

5/5

“Abia astept sa incep orele cu maestrul. Ma bucur ca existati…”      Valentin M.

“Nobila ideea cu Asociatia Arta Lautareasca, sa traiti Nea Ionica!”     Adi Varlam

DATE DE CONTACT
SEDIUL ASOCIAȚIEI
FII ALĂTURI DE NOI

Trimite un mesaj

Suntem aici pentru orice întrebare aveți

Vă rugăm optați pentru un singur pachet tarifar prezentat în oferta noastră. Pentru ofertele personalizate, vă rugăm să ne contactați.